Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
3.66 Star
  • Dairy Free

Spaghetii pełnoziarniste z pulpecikami z tofu i sosem pomidorowym

Tofu wędzone (woda, ziarno SOI, sól, substancja wiążąca - siarczan wapnia, aromat dymu wędzarniczego wyprodukowany z buczyny), Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Makaron pełnoziarnisty (mąka makaronowa PSZENNA pełnoziarnista, woda), Cebula biała, JAJA kurze, Koncentrat pomidorowy 30%, Sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), Bułka tarta (Mąka PSZENNA, woda, drożdże, sól), Olej rzepakowy, Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Sól, Bazylia, Papryka wędzona, Czosnek, Oregano, Papryka ostra, Cukier, Pieprz czarny

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 156 kJ/276 kcal
Tłuszcz: 9,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,7 g
Węglowodany: 29,9 g
w tym cukry: 4,3 g
Błonnik: 3,2 g
Białko: 17,1 g
Sól: 2,7 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • jaja
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: