Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.21
Spaghetti w sosie a’la bolognese z wegańskim mięsem mielonym
Ser mozzarella (MLEKO pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna, skrobia ziemniaczana), Papryka ostra, Wegańskie mięso mielone (woda, białko SOJOWE, oleje roślinne (rzepakowy, kokosowy), stabilizator: metyloceluloza, aromaty naturalne, ocet spirytusowy, sól, sok z buraka w proszku, koncentraty roślinne (czerwonej papryki, marchwi, czarnej porzeczki), ekstrakt słodu JĘCZMIENNEGO, cebula w proszku, czosnek w proszku, pieprz czarny), SELER naciowy, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Pieprz czarny, Papryka słodka, Oregano, Bazylia, Marchew, Koncentrat pomidorowy 30%, Czosnek, Cukier, Sól, Olej rzepakowy, Makaron pełnoziarnisty (mąka makaronowa PSZENNA pełnoziarnista, woda), Cebula biała
Wartość odżywcza na porcję XXL
Wartość energetyczna: 2 958 kJ/707 kcal |
Tłuszcz: 19,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,6 g |
Węglowodany: 78,4 g w tym cukry: 12,8 g |
Błonnik: 19,5 g |
Białko: 51,3 g |
Sól: 3,1 g |
Alergeny
- gluten
- mleko
- seler
- soja
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.