Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.22 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Śródziemnomorskie muffiny jajeczne z oliwkami i fetą, tzatziki, pieczone pomidorki cherry z groszkiem

JAJA kurze, Pomidorki cherry, Groszek zielony, MLEKO spożywcze 2% tł., Ogórek zielony, Jogurt grecki light (MLEKO pasteryzowane częściowo odtłuszczone, odtłuszczone MLEKO w proszku, żywe kultury bakterii jogurtowych), Ser typu feta (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: glukonolakton), Oliwki czarne (Woda, oliwki czarne, sól, stabilizator: glukonian żelazowy), Szpinak, Rukola, Cebula czerwona, Oliwa z oliwek, Olej rzepakowy, Miód pszczeli, Koperek, Sól, Pieprz czarny, Tymianek, Czosnek, .

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 234 kJ/295 kcal
Tłuszcz: 18,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,5 g
Węglowodany: 14,1 g
w tym cukry: 7,7 g
Błonnik: 3,1 g
Białko: 16,7 g
Sól: 1,6 g

Alergeny

  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: