Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.08 Star
  • Dairy Free
  • Vegan

Sycylijska caponata z ciecierzycą, oliwkami i natką pietruszki, chleb włoski

Chleb z oliwkami (Mąka PSZENNA 750, zakwas ŻYTNI, mąka ŻYTNIA 720, woda, suszone pomidory, oliwki czarne, drożdże, cukier, sól), Oliwki zielone (Oliwki, woda, sól, regulatory kwasowości: kwas mlekowy, kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), Kapary w zalewie (Kapary, woda, sól, ocet winny), Czosnek, Bakłażan, Sól, Rodzynki (rodzynki, olej słonecznikowy, DWUTLENEK SIARKI), Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Pieprz czarny, Olej rzepakowy, Ciecierzyca, Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Marchew, Koncentrat pomidorowy 30%, Cukier, Cebula biała, Bakłażan, orzechy pinii, Natka pietruszki, SELER naciowy

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
879 kJ/210 kcal
Tłuszcz: 5,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 34,8 g
w tym cukry: 6,5 g
Błonnik: 6,3 g
Białko: 8,1 g
Sól: 1,4 g

Alergeny

  • dwutlenek siarki
  • gluten
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: