Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.08
-
Dairy Free
-
Vegan
Sycylijska caponata z ciecierzycą, oliwkami i natką pietruszki, chleb włoski
Chleb z oliwkami (Mąka PSZENNA 750, zakwas ŻYTNI, mąka ŻYTNIA 720, woda, suszone pomidory, oliwki czarne, drożdże, cukier, sól), Oliwki zielone (Oliwki, woda, sól, regulatory kwasowości: kwas mlekowy, kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), Kapary w zalewie (Kapary, woda, sól, ocet winny), Czosnek, Bakłażan, Sól, Rodzynki (rodzynki, olej słonecznikowy, DWUTLENEK SIARKI), Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Pieprz czarny, Olej rzepakowy, Ciecierzyca, Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Marchew, Koncentrat pomidorowy 30%, Cukier, Cebula biała, Bakłażan, orzechy pinii, Natka pietruszki, SELER naciowy
Wartość odżywcza na porcję S
Wartość energetyczna: 879 kJ/210 kcal |
Tłuszcz: 5,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g |
Węglowodany: 34,8 g w tym cukry: 6,5 g |
Błonnik: 6,3 g |
Białko: 8,1 g |
Sól: 1,4 g |
Alergeny
- dwutlenek siarki
- gluten
- seler
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.