Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.08 Star
  • Dairy Free
  • Vegan

Sycylijska caponata z ciecierzycą, oliwkami i natką pietruszki, chleb włoski

Ciecierzyca, Chleb z oliwkami (zakwas ŻYTNI (mąka ŻYTNIA 720, woda), mąka ŻYTNIA 720, woda, mąka PSZENNA 750, suszone pomidory, oliwki czarne, drożdże, cukier, sól), Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Bakłażan, SELER naciowy, Oliwki zielone (Oliwki, woda, sól, regulatory kwasowości: kwas mlekowy, kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), Kapary w zalewie (Kapary, woda, sól, ocet winny), Rodzynki (rodzynki, olej słonecznikowy, DWUTLENEK SIARKI), Natka pietruszki, Cebula biała, orzechy pinii, Olej rzepakowy, Czosnek, Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Sól, Cukier, Pieprz czarny, Koncentrat pomidorowy 30%, Marchew

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
852 kJ/204 kcal
Tłuszcz: 4,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 32,2 g
w tym cukry: 8,4 g
Błonnik: 6,1 g
Białko: 6,7 g
Sól: 1,3 g

Alergeny

  • dwutlenek siarki
  • gluten
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: