Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.36 Star
  • Dairy Free
  • Vegan

Szakszuka z cieciorką, tofu i sambalem, bułeczka otrębowa, świeże warzywa

Tofu naturalne (woda, ziarno SOI, substancja wiążąca: siarczan wapnia), Papryka żółta, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Ciecierzyca, Bułka z płatkami owsianymi (Mąka ŻYTNIA 720, mąka ŻYTNIA 2000, woda, płatki OWSIANE, drożdże, cukier, sól), Marchew, Papryka czerwona, Szpinak baby, Olej rzepakowy, Koncentrat pomidorowy 30%, Cebula, Cukier, Sambal oelek (czerwona papryka chili, sól, cukier, ocet), Sok z cytryny, Papryka słodka, Sól, Papryka wędzona, Ziele angielskie, Kurkuma, Pieprz czarny, Papryka ostra

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 057 kJ/253 kcal
Tłuszcz: 10,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
Węglowodany: 25,7 g
w tym cukry: 7,6 g
Błonnik: 4,4 g
Białko: 15,4 g
Sól: 0,6 g

Alergeny

  • gluten
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: