Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.41 Star

Szpinakowo-pomidorowe placuszki z halloumi i quinoa, duszone pieczarki z natką, sos jogurtowo-bazyliowy

Pieczarka, Ser halloumi (MLEKO krowie, MLEKO kozie, MLEKO owcze, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, suszone liście mięty), Szpinak, JAJA kurze, Komosa ryżowa mix, Marchew, cukinia, JOGURT naturalny 2% tł., Bułka tarta (Mąka PSZENNA, woda, drożdże, sól), Cebula biała, Mąka PSZENNA, Pomidory (Pomidory kostka, sok pomidorowy, kwas cytrynowy), Natka pietruszki, Koperek, Olej rzepakowy, Szczypiorek, Bazylia, Sok z cytryny, Sól, Miód pszczeli, Czosnek, Pieprz czarny, Tymianek, Rozmaryn, .

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
2 563 kJ/613 kcal
Tłuszcz: 28,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13,7 g
Węglowodany: 58,4 g
w tym cukry: 7,5 g
Błonnik: 10,8 g
Białko: 34,3 g
Sól: 2,9 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: