Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.16 Star

Szpinakowy naleśnik z pietruszkowym pesto, serem feta, rukolą i pieczonym burakiem, sos jogurtowy z bazylią

Pomidorki daktylowe, Burak, JOGURT naturalny 2% tł., Ser feta owczo-kozi (MLEKO owcze pasteryzowane 70%, MLEKO kozie pasteryzowane 30%, sól, kultury starterowe, podpuszczka mikrobiologiczna), Mąka PSZENNA pełnoziarnista, MLEKO spożywcze 2% tł., Rukola, Woda, JAJA kurze, Olej rzepakowy, Bazylia, Natka pietruszki, Szpinak baby, Miód pszczeli, Nasiona słonecznika, Czosnek, Sok z cytryny, Sól, Pieprz czarny

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
916 kJ/219 kcal
Tłuszcz: 12,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,0 g
Węglowodany: 19,8 g
w tym cukry: 5,7 g
Błonnik: 3,0 g
Białko: 10,6 g
Sól: 0,8 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: