Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.2
Tagine z bakłażana z czerwoną soczewicą i suszoną morelą, kasza bulgur, jogurt naturalny
JOGURT naturalny 2% tł., Kasza bulgur (zawiera PSZENICĘ), Sól, Kolendra, Cebula czerwona, Koncentrat pomidorowy 30%, Olej rzepakowy, Papryka wędzona, Pieprz czarny, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Sok z cytryny, Bakłażan, Morele suszone (zawierają DWUTLENEK SIARKI), Soczewica czerwona
Wartość odżywcza na porcję L
Wartość energetyczna: 2 312 kJ/552 kcal |
Tłuszcz: 7,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g |
Węglowodany: 99,0 g w tym cukry: 32,8 g |
Błonnik: 16,0 g |
Białko: 22,7 g |
Sól: 0,5 g |
Alergeny
- dwutlenek siarki
- gluten
- mleko
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.