Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.41
Tagine z kurczaka z soczewicą i morelami, złocisty kuskus, surówka z białej kapusty z koperkiem
Surówka koperkowa (kapusta biała (58%), majonez (20%) [olej rzepakowy, woda, musztarda (GORCZYCA biała, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy) żółtka JAJ kurzych w proszku], koper (10%), ogórek zielony świeży (10%), marchew, sok z cytryny, cukier trzcinowy, sól, ekstrakt przypraw), Koncentrat pomidorowy 30%, SELER korzeniowy, Por, Pietruszka, Marchew, Morele suszone (zawierają DWUTLENEK SIARKI), Czosnek, Cebula biała, Soczewica czerwona, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Sól, Kasza kuskus (zawiera PSZENICĘ), Pieprz czarny, Papryka słodka, Papryka ostra, Kmin rzymski, JOGURT naturalny 2% tł., Cynamon, Kurczak (pierś), Natka pietruszki karbowana, Olej rzepakowy, Kurkuma
Wartość odżywcza na porcję XL
Wartość energetyczna: 3 158 kJ/755 kcal |
Tłuszcz: 17,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 g |
Węglowodany: 87,6 g w tym cukry: 19,3 g |
Błonnik: 9,7 g |
Białko: 62,8 g |
Sól: 0,7 g |
Alergeny
- dwutlenek siarki
- gluten
- gorczyca
- jaja
- mleko
- seler
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.