Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.48 Star

Makaron z łososiem w sosie szpinakowym z oliwkami i pomidorami suszonymi

Szpinak, ŁOSOŚ, Makaron pełnoziarnisty (mąka makaronowa PSZENNA pełnoziarnista, woda), ŚMIETANA 15% tł., Olej rzepakowy, Ser typu feta (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: glukonolakton), Pomidory suszone w oleju (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), Oliwki zielone (Oliwki, woda, sól, regulatory kwasowości: kwas mlekowy, kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), Cebula biała, Sól, Czosnek, Pieprz czarny

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 192 kJ/285 kcal
Tłuszcz: 15,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,7 g
Węglowodany: 22,6 g
w tym cukry: 1,4 g
Błonnik: 3,2 g
Białko: 16,2 g
Sól: 0,6 g

Alergeny

  • gluten
  • mleko
  • ryby i produkty pochodne

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: