Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.04 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Tarta jaglana z tofu i salsą paprykowo-pomidorową, sałatka z sosem winegret

Sałata mix, Pieprz czarny, Szpinak, Pomidory suszone w oleju (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), Pieczarki, Siemię lniane, JAJA kurze, Kasza jaglana, Papryka wędzona, Miód pszczeli, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Ogórek zielony, Sól, Olej rzepakowy, Czosnek, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Papryka czerwona, Oregano, Oliwa z oliwek, Cebula, Pomidorki daktylowe, Tofu wędzone (woda, ziarno SOI, sól, substancja wiążąca - siarczan wapnia, aromat dymu wędzarniczego wyprodukowany z buczyny)

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
2 319 kJ/554 kcal
Tłuszcz: 36,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,1 g
Węglowodany: 57,1 g
w tym cukry: 5,8 g
Błonnik: 9,2 g
Białko: 21,3 g
Sól: 1,7 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: