Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.15 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Tarta z indykiem i ananasem na spodzie kokosowym, papryka, kukurydza mini, sos jogurtowy z curry

Kukurydza mini kolby (Kukurydza mini kolby, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól), Por, Papryka ostra, Miód pszczeli, Marchew, Imbir różowy marynowany, Ananas, Olej kokosowy, Mąka kokosowa, Chili, JAJA kurze, ŚMIETANA 15% tł., Ser mozzarella (MLEKO pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna, skrobia ziemniaczana), Tymianek, Papryka czerwona, Papryka słodka, Kolendra, Kmin rzymski, Indyk, Imbir, Olej rzepakowy, Czosnek, Sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), Sól, SEZAM biały, Pieprz czarny, Jogurt grecki light (MLEKO pasteryzowane częściowo odtłuszczone, odtłuszczone MLEKO w proszku, żywe kultury bakterii jogurtowych), Curry (kolendra, kurkuma, kozieradka, papryka cayenne, kmin rzymski, koper włoski, pieprz czarny), SELER naciowy

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
2 315 kJ/553 kcal
Tłuszcz: 31,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16,0 g
Węglowodany: 20,9 g
w tym cukry: 10,0 g
Błonnik: 9,5 g
Białko: 44,9 g
Sól: 2,3 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko
  • seler
  • sezam
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: