Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4
Tarta z karczochami i serem gorgonzola
Szpinak baby, Cebula czerwona, Karczochy w zalewie (Karczochy, woda, olej rzepakowy, ocet spirytusowy, przyprawy, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, sól), Miód pszczeli, Olej rzepakowy, Sok z cytryny, Czosnek, Sól, Ser mozzarella (MLEKO pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna, skrobia ziemniaczana), ŚMIETANA 15% tł., JAJA kurze, Ser gorgonzola (pasteryzowane MLEKO krowie, sól, podpuszczka zwierzęca (cielęca)), Mąka ORKISZOWA, MASŁO 82% tł.
Wartość odżywcza na porcję S
Wartość energetyczna: 928 kJ/222 kcal |
Tłuszcz: 17,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,1 g |
Węglowodany: 7,8 g w tym cukry: 1,4 g |
Błonnik: 2,6 g |
Białko: 8,2 g |
Sól: 0,9 g |
Alergeny
- gluten
- jaja
- mleko
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.