Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.13 Star
  • Less Gluten

Tarta z warzywami na kalafiorowym spodzie z sosem czosnkowym

Papryka czerwona, Gałka muszkatołowa, Szpinak, JAJA kurze, Groszek zielony, Ser mozzarella (MLEKO pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna, skrobia ziemniaczana), MLEKO spożywcze 2% tł., Mąka kukurydziana, Dynia, Papryka żółta, Czosnek, Sól, Pieprz czarny, Miód pszczeli, JOGURT naturalny 2% tł., Rukola, Kalafior

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
865 kJ/207 kcal
Tłuszcz: 7,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,2 g
Węglowodany: 21,3 g
w tym cukry: 5,2 g
Błonnik: 5,2 g
Białko: 13,7 g
Sól: 0,6 g

Alergeny

  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: