Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.28 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Tuńczyk w sosie pomidorowym z mozzarellą i kaparami, makaron bezlgutenowy

Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Tuńczyk (TUŃCZYK, woda, sól), Ser mozzarella (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka), Makaron świderki bezglutenowy (ryż brązowy, żółta kukurydza, biała kukurydza, ryż biały, skrobia ziemniaczana, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), Kapary w zalewie (Kapary, woda, sól, ocet winny), Cebula czerwona, Oliwa z oliwek, Natka pietruszki, Olej rzepakowy, Czosnek, Sól

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
811 kJ/194 kcal
Tłuszcz: 6,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 20,1 g
w tym cukry: 3,2 g
Błonnik: 1,5 g
Białko: 14,9 g
Sól: 0,8 g

Alergeny

  • jaja
  • mleko
  • ryby i produkty pochodne
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: