Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.21 Star

Udko kurczaka faszerowane pieczarkami i papryką, mix kasz, buraczki

Burak, Kasza JĘCZMIENNA pęczak, Por, Pieczarki, Natka pietruszki, Czosnek, Papryka czerwona, Kurczak udko, Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Kasza jaglana, Cukier, Kasza gryczana palona, Cebula biała, Sól, Sok z cytryny, Pieprz czarny, Olej rzepakowy, Jabłko, Kurczak udko

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 678 kJ/401 kcal
Tłuszcz: 17,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g
Węglowodany: 37,4 g
w tym cukry: 7,5 g
Błonnik: 4,3 g
Białko: 25,3 g
Sól: 0,3 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: