Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.3 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten
  • Less Carb

Udko kurczaka faszerowane ryżem basmati i pieczarkami, sos pomidorowy, pikle z ogórków

Natka pietruszki karbowana, Czosnek, Sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), Sok z cytryny, Miód pszczeli, Ryż basmati, Pieczarki, Natka pietruszki, Sól, Ogórki konserwowe mini (zawierają GORCZYCĘ), Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Pieprz czarny, Olej rzepakowy, Koncentrat pomidorowy 30%, Cukier, Cebula biała, Kurczak udko

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
508 kJ/121 kcal
Tłuszcz: 4,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 11,8 g
w tym cukry: 5,7 g
Błonnik: 1,1 g
Białko: 8,1 g
Sól: 0,8 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: