Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
3.77
Vichyssoise czyli zimna zupa z ziemniaków i pora z łososiem i szczypiorkiem
Olej rzepakowy, Pieprz czarny, Sól, ŁOSOŚ, Szczypiorek, bulion warzywny (baza bulionu warzywnego 69,6% (woda, sól, ekstrakt drożdży, warzywa 6,2% (marchew, cebula, por, czosnek, korzeń SELERA), olej słonecznikowy, skrobia kukurydziana, zagęszczony sok z cytryny, sól morska), woda, cukier, skrobia kukurydziana, aromaty (z PSZENICĄ, SELEREM), kurkuma), MASŁO 82% tł., Por, Śmietanka 30% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen, mleczan wapnia), Tymianek, Ziemniaki
Wartość odżywcza na porcję S
Wartość energetyczna: 510 kJ/122 kcal |
Tłuszcz: 6,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g |
Węglowodany: 11,9 g w tym cukry: 2,3 g |
Błonnik: 1,5 g |
Białko: 3,9 g |
Sól: 0,2 g |
Alergeny
- gluten
- mleko
- ryby i produkty pochodne
- seler
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.