Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
3.79 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Warzywne frytki z pomidorowo-paprykowym sosem romesco

Burak, Olej rzepakowy, Pieprz czarny, Rozmaryn, Sól, Pasternak, Koncentrat pomidorowy 30%, Ocet winny biały (ocet winny, przeciwutleniacz: DWUTLENEK SIARKI), Pieprz cayenne, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Czosnek, MIGDAŁY w płatkach, Natka pietruszki, ORZECHY LASKOWE, Papryka czerwona

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
668 kJ/160 kcal
Tłuszcz: 6,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 23,3 g
w tym cukry: 10,6 g
Błonnik: 6,6 g
Białko: 4,1 g
Sól: 0,2 g

Alergeny

  • dwutlenek siarki
  • orzechy

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: