Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.08 Star
  • Dairy Free
  • Vegan

Wegańska sałatka banh mi z tofu i makaronem soba, dressing z miso i olejem sezamowym

Tofu naturalne (woda, ziarno SOI, substancja wiążąca: siarczan wapnia), Ogórek zielony, Marchew, Sałata rzymska, Makaron gryczany soba (mąka PSZENNA, mąka gryczana, woda, sól), Sok z limonki, Woda, Olej rzepakowy, Pasta z orzeszków ziemnych (Prażone ORZESZKI ZIEMNE), Syrop klonowy, Kolendra, Olej sezamowy (olej SOJOWY, olej SEZAMOWY), Pasta miso (woda, SOJA, ryż, sól, alkohol z trzciny cukrowej), Koncentrat pomidorowy 30%, Sól, Pasta z tamaryndowca, Sos sojowy ciemny (woda, barwnik: karmel, cukier, sól, SOJA, barwnik: karmel amoniakalny, PSZENICA), Czosnek, Ocet ryżowy (woda, ryż), Sambal oelek (papryka chili, sól, cukier, ocet), Pieprz czarny, ., Ogórki konserwowe (zawierają GORCZYCĘ)

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 187 kJ/284 kcal
Tłuszcz: 13,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
Węglowodany: 25,2 g
w tym cukry: 4,6 g
Błonnik: 3,3 g
Białko: 15,6 g
Sól: 0,7 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • orzeszki ziemne i produkty pochodne
  • sezam
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: