Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.08 Star
  • Dairy Free
  • Vegan

Wegańska sałatka banh mi z tofu i makaronem soba, dressing z miso i olejem sezamowym

Marchew, Sok z limonki, Czosnek, Sos sojowy ciemny (woda, barwnik: karmel, cukier, sól, SOJA, barwnik: karmel amoniakalny, PSZENICA), Sambal oelek (czerwona papryka chili, sól, cukier, ocet), Pasta z tamaryndowca, Ocet ryżowy (woda, ryż), Pasta z orzeszków ziemnych (Prażone ORZESZKI ZIEMNE), Koncentrat pomidorowy 30%, Sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), Sałata rzymska mini, Olej rzepakowy, Ogórki konserwowe mini (zawierają GORCZYCĘ), Ogórek zielony, Makaron gryczany soba (mąka PSZENNA, mąka gryczana, woda, sól), Kolendra, Syrop klonowy, Sól, Sok z limonki świeżo wyciskany, Pieprz czarny, Pasta miso (woda, SOJA, ryż, sól, alkohol z trzciny cukrowej), Olej sezamowy (olej SOJOWY, olej SEZAMOWY), Tofu naturalne (woda, ziarno SOI, substancja wiążąca: siarczan wapnia)

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 176 kJ/281 kcal
Tłuszcz: 13,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
Węglowodany: 24,8 g
w tym cukry: 3,4 g
Błonnik: 3,2 g
Białko: 15,6 g
Sól: 0,7 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • orzeszki ziemne i produkty pochodne
  • sezam
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: