Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.15
-
Dairy Free
-
Vegan
Wegański pasztet z batatów i czarnej soczewicy, chleb ze słonecznikiem, sos chrzanowy, świeże warzywa
Chleb razowy ze słonecznikiem (Mąka ŻYTNIA (w tym mąka ŻYTNIA razowa), woda, nasiona słonecznika, mąka PSZENNA, sól), Papryka ostra, Natka pietruszki, Czosnek, Batat, Sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), Papryka wędzona, Papryka słodka, Olej rzepakowy, Kalarepa, Mąka owsiana bezglutenowa, Sól, Pieprz czarny, Sojowa alternatywa jogurtu (woda, SOJA, cukier, cytrynian triwapnia, stabilizator: pektyny, regulator kwasowości: cytrynian sodu, kwas cytrynowy, środki smakowe, sól, antyutleniacze: ekstrakty tokoferol, kwas tłuszczowy, kwas askorbinowy, witaminy: B12, D2, Kultury jogurtowe: St. Thermophilus, L. bulgaricus), Chrzan, Roszponka, Ogórek zielony, Soczewica czarna
Wartość odżywcza na porcję M
Wartość energetyczna: 1 547 kJ/370 kcal |
Tłuszcz: 14,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g |
Węglowodany: 43,8 g w tym cukry: 4,2 g |
Błonnik: 11,5 g |
Białko: 13,8 g |
Sól: 1,5 g |
Alergeny
- dwutlenek siarki
- gluten
- soja
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.