Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.2
-
Dairy Free
-
Vegan
Wegańskie arancini z sosem pomidorowym
Bazylia, Cebula biała, Cukier, Koncentrat pomidorowy 30%, Olej rzepakowy, Pieprz czarny, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Sól, Czosnek, bułka tarta (Mąka PSZENNA, sól, drożdże), Mąka z ciecierzycy, Papryka czerwona, Wegańska alternatywa sera (Woda, olej kokosowy, skrobia, skrobia modyfikowana, sól morska, wegańskie aromaty (zawiera drożdże), substancja konserwująca: kwas sorbowy, witamina B12, barwnik: B-karoten), cukinia, Ryż biały
Wartość odżywcza na porcję S
Wartość energetyczna: 696 kJ/166 kcal |
Tłuszcz: 4,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,2 g |
Węglowodany: 27,6 g w tym cukry: 2,9 g |
Błonnik: 2,1 g |
Białko: 4,0 g |
Sól: 1,4 g |
Alergeny
- gluten
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.