Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.4
-
Dairy Free
-
Vegan
Wegańskie falafele buraczkowe z sezamowo-cytrynowym musem z nerkowców, kuskus perłowy z blanszowanym szpinakiem
Cytryna, Falafel z burakiem (Ciecierzyca, burak, oleje roślinne (rzepakowy, słonecznikowy), cebula, burak w proszku 4,4%, ocet spirytusowy, kolendra, sól, przyprawy (kumin, pieprz czarny), imbir, naturalny aromat), kuskus perłowy (zawiera GLUTEN), Sól, Szpinak, Napój ryżowy (Baza ryżowa (woda, ryż), olej słonecznikowy, wapń, sól morska, stabilizator: guma gellan, regulatory kwasowości: fosforany potasu, witaminy: B12, D2), Pasta sezamowa (ziarno SEZAMU), Pieprz czarny, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Czosnek, Olej rzepakowy, ORZECHY NERKOWCA
Wartość odżywcza na porcję S
Wartość energetyczna: 1 253 kJ/300 kcal |
Tłuszcz: 9,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,3 g |
Węglowodany: 29,0 g w tym cukry: 10,1 g |
Błonnik: 4,9 g |
Białko: 13,2 g |
Sól: 0,7 g |
Alergeny
- gluten
- orzechy
- sezam
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.