Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.36
-
Dairy Free
-
Vegan
Wegańskie klopsiki z burakiem w sosie śmietanowym, ziemniaczane kluseczki na blanszowanym szpinaku z suszonymi pomidorami
Falafel z burakiem (Ciecierzyca, burak, oleje roślinne (rzepakowy, słonecznikowy), cebula, burak w proszku 4,4%, ocet spirytusowy, kolendra, sól, przyprawy (kumin, pieprz czarny), imbir, naturalny aromat), Kluseczki ziemniaczane (płatki ziemniaczane (min 65%), mąka PSZENNA, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, woda, przyprawy), Natka pietruszki, Oliwa z oliwek, Pieprz czarny, Sól, Szpinak, Czosnek, Olej rzepakowy, Pomidory suszone w oleju (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), Wywar warzywny (zawiera SELER), Sojowa alternatywa śmietanki (Woda, olej słonecznikowy, SOJA, syrop kukurydziany, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego, sól morska), Cebula biała
Wartość odżywcza na porcję S
Wartość energetyczna: 1 346 kJ/322 kcal |
Tłuszcz: 12,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,7 g |
Węglowodany: 26,1 g w tym cukry: 14,2 g |
Błonnik: 5,6 g |
Białko: 13,5 g |
Sól: 2,1 g |
Alergeny
- gluten
- seler
- soja
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.