Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.11 Star
  • Dairy Free
  • Vegan

Wegańskie kotlety bezjajeczne ze szpinakiem z sosem pomidorowym, kasza gryczana niepalona, surówka wiosenna

Kasza gryczana niepalona, Płatki drożdżowe (suszone drożdże nieaktywne), Nasiona słonecznika, Koperek, Kasza jaglana, Ciecierzyca, Sól czarna kala namak, Roślinny Zamiennik Jajek (tapioka (skrobia z manioku), mąka ziemniaczana, łuska babki jajowatej, inulina (błonnik z cykori), substancja zagęszczjąca: guma guar, czarna sól himalajska Kala Namak, barwnik naturalny: karoteny roślinne), bułka tarta (Mąka PSZENNA, sól, drożdże), Sól, Surówka z białej kapusty z ogórkiem i koperkiem, Czosnek, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Pieprz czarny, Olej rzepakowy, Koncentrat pomidorowy 30%, Cukier, Cebula biała, Szpinak

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
2 544 kJ/608 kcal
Tłuszcz: 11,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 112,6 g
w tym cukry: 13,0 g
Błonnik: 14,1 g
Białko: 22,0 g
Sól: 1,7 g

Alergeny

  • gluten

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: