Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
3.89 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Wegańskie kulki warzywne z salsą pomidorową

Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Ciecierzyca, Marchew, Kukurydza, Papryka czerwona, Groszek zielony, Szpinak, Cebula biała, Cebula czerwona, bułka tarta (Mąka PSZENNA, sól, drożdże), ORZECHY LASKOWE, Natka pietruszki, Oliwa z oliwek, Olej rzepakowy, Sambal oelek (papryka chili, sól, cukier, ocet), Sól, Kmin rzymski, Pieprz czarny

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
689 kJ/165 kcal
Tłuszcz: 6,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 21,0 g
w tym cukry: 5,3 g
Błonnik: 5,3 g
Białko: 5,9 g
Sól: 0,5 g

Alergeny

  • gluten
  • orzechy

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: