Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.5 Star
  • Dairy Free
  • Vegan

Wegańskie pulpeciki z sosem pieczeniowym, ziemniaczane puree, fasolka szparagowa z bułką tartą

bułka tarta (Mąka PSZENNA, sól, drożdże), Marchew, Cebula biała, Ziele angielskie, Tymianek, Sos sojowy ciemny (woda, barwnik: karmel, cukier, sól, SOJA, barwnik: karmel amoniakalny, PSZENICA), SELER naciowy, Rozmaryn, Pietruszka, Oliwa z oliwek, Liść laurowy, Olej rzepakowy, Koncentrat pomidorowy 30%, Wywar warzywny (zawiera SELER), Cukier, Ziemniaki, Pieprz czarny, Napój ryżowy (Baza ryżowa (woda, ryż), olej słonecznikowy, wapń, sól morska, stabilizator: guma gellan, regulatory kwasowości: fosforany potasu, witaminy: B12, D2), Koperek, Fasolka szparagowa zielona, Falafel (Ciecierzyca, bulgur PSZENNY, woda, cebula, bułka tarta (mąka PSZENNA, woda, sól kuchenna, drożdże), olej rzepakowy, skrobia kukurydziana, sól, mąka grochowa, zioła, przyprawy, czosnek), Sól, Czosnek

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 307 kJ/312 kcal
Tłuszcz: 14,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 37,0 g
w tym cukry: 6,5 g
Błonnik: 4,6 g
Białko: 7,6 g
Sól: 1,4 g

Alergeny

  • gluten
  • seler
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: