Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.13 Star
  • Dairy Free
  • Vegan

Wegańskie pierogi razowe ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, sałata lodowa z wegańską fetą, pomidorkami i winegretem

Olej rzepakowy, Pierogi razowe ze szpinakiem i suszonymi pomidorami (ciasto: mąka PSZENNA razowa, otręby PSZENNE, woda, olej, farsz: liście szpinaku, pomidor suszony, pieprz, sól), Pomidorki daktylowe, Pomidory suszone w oleju (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), Sałata lodowa, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Oliwa z oliwek, Pieprz czarny, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Sól, Syrop klonowy, Wegańska alternatywa sera feta (Woda, olej kokosowy, skrobia, sól morska, regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego, aromaty, ekstrakt z oliwek, witamina B12)

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 744 kJ/417 kcal
Tłuszcz: 33,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12,0 g
Węglowodany: 35,1 g
w tym cukry: 1,9 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: 10,3 g
Sól: 1,2 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: