Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.14
-
Dairy Free
-
Vegan
Wegańskie placuszki z ciecierzycy z cytrynowym aioli
Natka pietruszki karbowana, Pieprz czarny, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Sól, Wegański majonez (Woda, olej roślinny rzepakowy, musztarda (woda, ocet spirytusowy, GORCZYCA, cukier, sól), cukier, skrobia modyfikowana, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar, ocet spirytusowy, sól, przeciwutleniacz: sól wapniowo-disodowa, barwnik: karoteny), Czosnek, Olej rzepakowy, Cytryna, Mąka PSZENNA, Mąka z ciecierzycy, Marchew, Napój ryżowy (Baza ryżowa (woda, ryż), olej słonecznikowy, wapń, sól morska, stabilizator: guma gellan, regulatory kwasowości: fosforany potasu, witaminy: B12, D2), Ogórek konserwowy (zawiera GORCZYCĘ), Proszek do pieczenia, Roślinny Zamiennik Jajek (tapioka (skrobia z manioku), mąka ziemniaczana, łuska babki jajowatej, inulina (błonnik z cykori), substancja zagęszczjąca: guma guar, czarna sól himalajska Kala Namak, barwnik naturalny: karoteny roślinne)
Wartość odżywcza na porcję S
Wartość energetyczna: 806 kJ/193 kcal |
Tłuszcz: 7,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g |
Węglowodany: 24,0 g w tym cukry: 5,3 g |
Błonnik: 5,6 g |
Białko: 6,0 g |
Sól: 0,7 g |
Alergeny
- gluten
- gorczyca
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.