Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.32 Star

Wege pieczeń z ciecierzycy w ajwarze paprykowym, kasza bulgur, fasola szparagowa z czosnkiem

Kasza bulgur (zawiera PSZENICĘ), Fasolka szparagowa zielona, Fasolka szparagowa żółta, Ciecierzyca, JAJA kurze, Marchew, Papryka czerwona, Cebula biała, Nasiona słonecznika, Koncentrat pomidorowy 30%, Bakłażan, Por, Olej rzepakowy, Sól, Czosnek, MASŁO 82% tł., Oliwa z oliwek, Natka pietruszki, Papryka słodka, Pieprz czarny, Curry (kolendra, kurkuma, kozieradka, papryka cayenne, kmin rzymski, koper włoski, pieprz czarny), Kmin rzymski, Sambal oelek (czerwona papryka chili, sól, cukier, ocet)

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 685 kJ/403 kcal
Tłuszcz: 13,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g
Węglowodany: 55,5 g
w tym cukry: 6,1 g
Błonnik: 9,9 g
Białko: 17,6 g
Sól: 0,5 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: