Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.15
Wiosenne minestrone z pesto pistacjowym
Oliwa z oliwek, Cebula biała, Natka pietruszki, Szpinak baby, Sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), SELER naciowy, Groszek zielony, bulion warzywny (baza bulionu warzywnego 69,6% (woda, sól, ekstrakt drożdży, warzywa 6,2% (marchew, cebula, por, czosnek, korzeń SELERA), olej słonecznikowy, skrobia kukurydziana, zagęszczony sok z cytryny, sól morska), woda, cukier, skrobia kukurydziana, aromaty (z PSZENICĄ, SELEREM), kurkuma), ORZECHY PISTACJOWE, Brokuł, Olej rzepakowy, Czosnek, Bazylia, Sól, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Szczypiorek
Wartość odżywcza na porcję S
Wartość energetyczna: 493 kJ/118 kcal |
Tłuszcz: 10,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g |
Węglowodany: 4,4 g w tym cukry: 1,0 g |
Błonnik: 2,0 g |
Białko: 3,7 g |
Sól: 0,4 g |
Alergeny
- gluten
- jaja
- mleko
- orzechy
- seler
- soja
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.