Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.1 Star

Włoskie arancini z prosciutto i mozzarellą

Ryż biały, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Ser mozzarella (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka), Szynka parmeńska (Wieprzowina, sól, konserwant: azotan potasu), Bułka tarta (Mąka PSZENNA, woda, drożdże, sól), Cebula biała, Koncentrat pomidorowy 30%, Bazylia, Sól, Olej rzepakowy, Czosnek, Pieprz czarny, Oregano, Cukier

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
411 kJ/98 kcal
Tłuszcz: 2,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 14,3 g
w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 0,8 g
Białko: 4,0 g
Sól: 0,5 g

Alergeny

  • gluten
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: