Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.1 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten
  • Less Carb

Wołowe klopsiki w sosie z chorizo i papryką, puree marchewkowo-ziemniaczane

Wołowina, Ziemniaki, Marchew, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Kolorowa papryka (Papryka czerwona, papryka żółta, papryka zielona), JAJA kurze, Chorizo, MLEKO spożywcze 2% tł., Cebula biała, Natka pietruszki, Oliwki czarne (Woda, oliwki czarne, sól, stabilizator: glukonian żelazowy), Koncentrat pomidorowy 30%, Olej rzepakowy, MASŁO 82% tł., Czosnek, Sól, Mąka ziemniaczana, Pieprz czarny, Papryka słodka, Oregano, Gałka muszkatołowa

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 423 kJ/340 kcal
Tłuszcz: 12,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,3 g
Węglowodany: 23,6 g
w tym cukry: 7,3 g
Błonnik: 5,0 g
Białko: 35,6 g
Sól: 0,9 g

Alergeny

  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: