Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.26
Zapiekanka grecka podana z sosem tzatziki
Jogurt grecki light (MLEKO pasteryzowane częściowo odtłuszczone, odtłuszczone MLEKO w proszku, żywe kultury bakterii jogurtowych), Koncentrat pomidorowy 30%, MASŁO 82% tł., Mąka PSZENNA pełnoziarnista, Gałka muszkatołowa, Wołowina, Wieprzowina, Cebula biała, Oregano, Marchew, Cynamon, Pieprz czarny, JAJA kurze, Bakłażan, Ser mozzarella (MLEKO pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna, skrobia ziemniaczana), Ogórek zielony, Koperek, Olej rzepakowy, Czosnek, Sól, MLEKO spożywcze 2% tł.
Wartość odżywcza na porcję S
Wartość energetyczna: 844 kJ/202 kcal |
Tłuszcz: 11,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,4 g |
Węglowodany: 7,1 g w tym cukry: 4,3 g |
Błonnik: 1,6 g |
Białko: 16,9 g |
Sól: 0,4 g |
Alergeny
- gluten
- jaja
- mleko
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.