Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.16 Star
  • Dairy Free

Zapiekanka makaronowa z brokułami, zielonym groszkiem i serem żółtym

Rzodkiewka, Szpinak baby, Pieprz czarny, Ser Gouda (MLEKO pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii fermentacji mlekowej, podpuszczka, barwnik: karoteny, skrobia ziemniaczana), Sól, Brokuł, Groszek zielony, Makaron pełnoziarnisty (mąka makaronowa PSZENNA pełnoziarnista), Olej rzepakowy, JAJA kurze, Kolorowa papryka (Papryka czerwona, papryka żółta, papryka zielona)

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 659 kJ/396 kcal
Tłuszcz: 16,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,7 g
Węglowodany: 39,7 g
w tym cukry: 6,3 g
Błonnik: 8,8 g
Białko: 26,3 g
Sól: 1,5 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: