Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.13 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Zapiekanka makaronowa z wędzonym tofu, grillowaną cukinią, duszonymi porami i śmietanką kokosową, sos pomidorowy, pieczarki z natką

Natka pietruszki, Czosnek, Por, Papryka czerwona, JAJA kurze, Sojowa alternatywa śmietanki (Woda, ekstrakt SOJOWY (woda, SOJA łuskana [2%]), olej słonecznikowy, skrobia modyfikowana, cukier, maltodekstryny, stabilizator: guma karobowa, emulgator: lecytyna słonecznikowa, sól morska, naturalne aromaty, witaminy: D, B12), Gałka muszkatołowa, Makaron orecchiette bezglutenowy (mąka kukurydziana, skrobia kukurydziana, płatki ziemniaczane, glukoza), Cukinia, Oregano, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Olej rzepakowy, Koncentrat pomidorowy 30%, Cukier, Cebula biała, Tymianek, Sól, Rozmaryn, Pieprz czarny, Pieczarka, Tofu wędzone (woda, ziarno SOI, sól, substancja wiążąca - siarczan wapnia, aromat dymu wędzarniczego wyprodukowany z buczyny)

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 141 kJ/273 kcal
Tłuszcz: 12,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,6 g
Węglowodany: 27,4 g
w tym cukry: 6,2 g
Błonnik: 7,0 g
Białko: 18,7 g
Sól: 1,1 g

Alergeny

  • jaja
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: