Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.48 Star

Pudding z chałki z twarożkiem z ricotty z orzechami laskowymi i konfiturą figową

JAJA kurze, Chałka (zawiera JAJA i GLUTEN) (ciasto: mąka PSZENNA, woda, JAJA, oleje roślinne (olej rzepakowy, olej rzepakowy w pełni uwodorniony, olej kokosowy), drożdże; kruszonka: mąka PSZENNA, oleje roślinne (olej rzepakowy, olej rzepakowy w pełni uwodorniony, olej kokosowy), cukier), Ser ricotta (serwatka z MLEKA krowiego, ŚMIETANKA, sól), Konfitura figowa (Figi, cukier z trzciny cukrowej, sok z cytryny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), MLEKO spożywcze 2% tł., Cukier, ORZECHY LASKOWE, Mięta

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 042 kJ/249 kcal
Tłuszcz: 10,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,9 g
Węglowodany: 29,5 g
w tym cukry: 10,0 g
Błonnik: 1,2 g
Białko: 9,7 g
Sól: 0,6 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko
  • orzechy

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: