Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.49 Star

Zapiekana chałka z twarożkiem z ricotty z orzechami laskowymi i konfiturą figową

zapiekanka 65% (chałka (ciasto: mąka PSZENNA, woda, JAJA, oleje roślinne (olej rzepakowy, olej rzepakowy w pełni uwodorniony, olej kokosowy), drożdże; kruszonka: mąka PSZENNA, oleje roślinne (olej rzepakowy, olej rzepakowy w pełni uwodorniony, olej kokosowy), cukier), JAJA kurze, MLEKO spożywcze 2% tł., cukier), twarożek 22% (ser ricotta (serwatka z MLEKA krowiego, ŚMIETANKA, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), ORZECHY LASKOWE, cukier), konfitura figowa 11% (Figi, cukier z trzciny cukrowej, sok z cytryny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), ORZECHY LASKOWE 2%, mięta 1%

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 041 kJ/249 kcal
Tłuszcz: 10,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,9 g
Węglowodany: 29,5 g
w tym cukry: 10,0 g
Błonnik: 1,3 g
Białko: 9,7 g
Sól: 0,6 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko
  • orzechy

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: