Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.47
Zapiekanka z chałki z twarożkiem z ricotty z orzechami laskowymi i konfiturą figową
Konfitura figowa (Figi, cukier z trzciny cukrowej, sok z cytryny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Mięta, ORZECHY LASKOWE, Cukier, ORZECHY LASKOWE, Ser ricotta (serwatka z MLEKA krowiego, ŚMIETANKA, sól), Chałka (zawiera JAJA i GLUTEN) (ciasto: mąka PSZENNA, woda, JAJA, oleje roślinne (olej rzepakowy, olej rzepakowy w pełni uwodorniony, olej kokosowy), drożdże; kruszonka: mąka PSZENNA, oleje roślinne (olej rzepakowy, olej rzepakowy w pełni uwodorniony, olej kokosowy), cukier), JAJA kurze, MLEKO spożywcze 2% tł.
Wartość odżywcza na porcję S
Wartość energetyczna: 1 042 kJ/249 kcal |
Tłuszcz: 10,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,9 g |
Węglowodany: 29,5 g w tym cukry: 7,0 g |
Błonnik: 1,2 g |
Białko: 9,7 g |
Sól: 0,6 g |
Alergeny
- gluten
- jaja
- mleko
- orzechy
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.