Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.03 Star
  • Less Gluten

Zapiekanka ziemniaczano-kalafiorowa z indykiem i czerwoną soczewicą

Roszponka, JAJA kurze, Pietruszka, Marchew, Ser Gouda (MLEKO pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii fermentacji mlekowej, podpuszczka, barwnik: karoteny, skrobia ziemniaczana), Ziemniaki, Papryka słodka, Kalafior, Gałka muszkatołowa, Przyprawa gyros (zawiera GORCZYCĘ), Cebula biała, Indyk, Czosnek, Sól, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Pieprz czarny, Olej rzepakowy, Koncentrat pomidorowy 30%, Cukier, Soczewica czerwona

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 964 kJ/469 kcal
Tłuszcz: 18,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,5 g
Węglowodany: 35,6 g
w tym cukry: 9,7 g
Błonnik: 8,7 g
Białko: 39,9 g
Sól: 1,5 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: