Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.03
-
Less Gluten
Zapiekanka ziemniaczano-kalafiorowa z indykiem i czerwoną soczewicą
Roszponka, JAJA kurze, Pietruszka, Marchew, Ser Gouda (MLEKO pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii fermentacji mlekowej, podpuszczka, barwnik: karoteny, skrobia ziemniaczana), Ziemniaki, Papryka słodka, Kalafior, Gałka muszkatołowa, Przyprawa gyros (zawiera GORCZYCĘ), Cebula biała, Indyk, Czosnek, Sól, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Pieprz czarny, Olej rzepakowy, Koncentrat pomidorowy 30%, Cukier, Soczewica czerwona
Wartość odżywcza na porcję L
Wartość energetyczna: 1 964 kJ/469 kcal |
Tłuszcz: 18,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,5 g |
Węglowodany: 35,6 g w tym cukry: 9,7 g |
Błonnik: 8,7 g |
Białko: 39,9 g |
Sól: 1,5 g |
Alergeny
- gorczyca
- jaja
- mleko
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.