Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.25 Star

Zielona soczewica z suszonymi pomidorami, szpinakiem i parmezanem, makaron pełnoziarnisty

Makaron pełnoziarnisty (mąka makaronowa PSZENNA pełnoziarnista), Szpinak, Pomidory suszone w oleju (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), Soczewica zielona, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Woda, Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Oliwa z oliwek, Sól, Olej rzepakowy, Czosnek, Liść laurowy, Pieprz czarny, Ziele angielskie

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 327 kJ/317 kcal
Tłuszcz: 15,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g
Węglowodany: 42,3 g
w tym cukry: 4,0 g
Błonnik: 6,6 g
Białko: 15,3 g
Sól: 0,9 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: