Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
3.73
-
Less Gluten
Ziemniaczane klopsiki w stylu indyjskim, chutney z mango, miętowy jogurt
Sałata mix, Pieprz czarny, Papryka słodka, Batat, MASŁO 82% tł., Mąka kukurydziana, Kurkuma, Imbir, Garam Masala (nasiona kolendry, kmin rzymski, cynamon, imbir, czarny pieprz, nasiona kopru włoskiego, goździki, anyż, gałka muszkatołowa, zielony kardamon), Curry (kolendra, kurkuma, kozieradka, papryka cayenne, kmin rzymski, koper włoski, pieprz czarny), Kolendra, Papryka czerwona, Granat, Pulpa mango (Pulpa z mango, woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Cebula czerwona, Cytryna, Mięta, Olej rzepakowy, Czosnek, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Sól, Jogurt grecki light (MLEKO pasteryzowane częściowo odtłuszczone, odtłuszczone MLEKO w proszku, żywe kultury bakterii jogurtowych), Ziemniaki
Wartość odżywcza na porcję L
Wartość energetyczna: 1 562 kJ/373 kcal |
Tłuszcz: 7,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,5 g |
Węglowodany: 71,5 g w tym cukry: 29,3 g |
Błonnik: 8,3 g |
Białko: 10,1 g |
Sól: 2,6 g |
Alergeny
- mleko
Składniki
Wartość odżywcza na porcję
Wartość energetyczna: |
Tłuszcz: w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
Węglowodany: w tym cukry: |
Błonnik: |
Białko: |
Sól: |
Alergeny
Twoje dzienne
zapotrzebowanie to:
kcal
Wiesz już, ile kcal dzienne potrzebujesz.
Ułóż teraz dietę idealną dla Ciebie.