Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.48 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Żółte curry z indykiem, kapustą i marchewką, makaron ryżowy z czarnym sezamem

Curry (kolendra, kurkuma, kozieradka, papryka cayenne, kmin rzymski, koper włoski, pieprz czarny), Kapusta biała, Czosnek, Zielona pasta curry (zielone chili, suszona trawa cytrynowa, czosnek, sól, galangal, pasta krewetkowa (KREWETKI, sól), liście limonki, nasiona kolendry, pieprz, kmin, kurkuma), Sok z limonki, Sambal oelek (czerwona papryka chili, sól, cukier, ocet), Napój kokosowy (Ekstrakt kokosowy, woda), Marchew, liście kafiru, Kurkuma, Cukier, Indyk, Cebula biała, Boczniaki, SEZAM czarny, Sól, Makaron ryżowy (mąka ryżowa, woda), Kiełki słonecznika, Sos sojowy tamari (woda, ziarno SOI, sól, ocet spirytusowy), Olej sezamowy (olej SOJOWY, olej SEZAMOWY), Olej rzepakowy, Imbir różowy marynowany

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 800 kJ/430 kcal
Tłuszcz: 24,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 17,4 g
Węglowodany: 28,0 g
w tym cukry: 5,1 g
Błonnik: 2,1 g
Białko: 25,4 g
Sól: 1,3 g

Alergeny

  • sezam
  • skorupiaki i produkty pochodne
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: