Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.47 Star
  • Less Gluten
  • Dairy Free

Żółte curry z indykiem, kapustą i marchewką, makaron ryżowy z czarnym sezamem

curry 49% (napój kokosowy (Ekstrakt kokosowy, woda), boczniaki, marchew, kapusta biała, cebula biała, olej rzepakowy, sok z limonki, sos sojowy tamari (woda, ziarno SOI, sól, ocet spirytusowy), zielona pasta curry (zielone chili, suszona trawa cytrynowa, czosnek, sól, galangal, pasta krewetkowa (KREWETKI, sól), liście limonki, nasiona kolendry, pieprz, kmin, kurkuma), czosnek, cukier, sambal oelek (czerwona papryka chili, sól, cukier, ocet), imbir różowy marynowany, kurkuma, liście kafiru), indyk 28% (indyk, sos sojowy tamari (woda, ziarno SOI, sól, ocet spirytusowy), olej rzepakowy, olej sezamowy (olej SOJOWY, olej SEZAMOWY), curry (kolendra, kurkuma, kozieradka, papryka cayenne, kmin rzymski, koper włoski, pieprz czarny)), makaron 21% (makaron ryżowy (mąka ryżowa, woda), sól, olej rzepakowy), kiełki słonecznika 1%, SEZAM czarny 1%

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 802 kJ/431 kcal
Tłuszcz: 24,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 17,4 g
Węglowodany: 28,0 g
w tym cukry: 5,8 g
Błonnik: 2,2 g
Białko: 25,4 g
Sól: 1,3 g

Alergeny

  • sezam
  • skorupiaki i produkty pochodne
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: