Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.04 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Zupa 4 sery z brokułami i marchewką

Woda, Brokuł, Marchew, Śmietanka 30% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen, mleczan wapnia), Ser mozzarella (MLEKO pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna, skrobia ziemniaczana), Cebula biała, Ser Gouda (MLEKO pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii fermentacji mlekowej, podpuszczka, barwnik: karoteny, skrobia ziemniaczana), Ser pleśniowy Lazur (MLEKO pełne pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, szlachetna pleśń Penicillium roqueforti), Ser cheddar (MLEKO, skrobia ziemniaczana, sól, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: annato, beta-karoten), Wywar warzywny (zawiera SELER), Czosnek, Olej rzepakowy, Papryka ostra, Tymianek

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
659 kJ/158 kcal
Tłuszcz: 12,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,7 g
Węglowodany: 4,6 g
w tym cukry: 3,1 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: 7,3 g
Sól: 0,9 g

Alergeny

  • mleko
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: