Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
3.8 Star
  • Less Gluten

Zupa cebulowa z serem żółtym

Cebula biała, Woda, Marchew, Pietruszka, Por, SELER korzeniowy, Ser Gouda (MLEKO pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii fermentacji mlekowej, podpuszczka, barwnik: karoteny, skrobia ziemniaczana), MASŁO 82% tł., Ocet winny biały (ocet winny, przeciwutleniacz: DWUTLENEK SIARKI), Olej rzepakowy, Pieprz czarny, Sól, Tymianek

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
527 kJ/126 kcal
Tłuszcz: 8,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,3 g
Węglowodany: 10,9 g
w tym cukry: 5,3 g
Błonnik: 3,2 g
Białko: 2,8 g
Sól: 0,4 g

Alergeny

  • dwutlenek siarki
  • mleko
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to:
HH15