Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
0 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Zupa curry z ziemniakami i makaronem ryżowym

Makaron ryżowy (mąka ryżowa, woda), SELER naciowy, Czosnek, Cebula biała, Ziemniaki, Szpinak baby, Sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), Sok z limonki, Pasta curry (suszona czerwona papryka chilli, czosnek, trawa cytrynowa, szalotka, sól, galangal, skórka limonki, kaffir, przyprawy), Olej rzepakowy, Napój kokosowy (Ekstrakt kokosowy, woda), Kurkuma, Kalafior, Imbir różowy marynowany, Groszek zielony, Cynamon, Anyż, Sól, Koperek

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
455 kJ/109 kcal
Tłuszcz: 3,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,8 g
Węglowodany: 15,9 g
w tym cukry: 2,1 g
Błonnik: 4,2 g
Białko: 4,8 g
Sól: 0,2 g

Alergeny

  • gluten
  • seler
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: