Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
3.83 Star

Zupa dyniowa z parmezanowymi grzankami

Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Chleb razowy (Mąka ŻYTNIA (w tym mąka ŻYTNIA razowa), woda, sól), Pieprz czarny, Sól, Tymianek, Czosnek, Olej rzepakowy, Cebula biała, Chili, Dynia, Imbir, Marchew, Papryka czerwona, Śmietanka 30% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen, mleczan wapnia), Ziemniaki

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
673 kJ/161 kcal
Tłuszcz: 8,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,0 g
Węglowodany: 18,3 g
w tym cukry: 4,0 g
Błonnik: 3,4 g
Białko: 3,4 g
Sól: 0,2 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: