Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
3.83 Star

Zupa dyniowa z parmezanowymi grzankami

Woda, Dynia, Marchew, Papryka czerwona, Ziemniaki, Śmietanka 30% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen, mleczan wapnia), Chleb razowy (Mąka ŻYTNIA (w tym mąka ŻYTNIA razowa), woda, sól), Cebula biała, Olej rzepakowy, Czosnek, Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Chili, Imbir, Pieprz czarny, Sól, Tymianek

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
670 kJ/160 kcal
Tłuszcz: 8,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,0 g
Węglowodany: 18,2 g
w tym cukry: 4,0 g
Błonnik: 3,4 g
Białko: 3,4 g
Sól: 0,2 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: