Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.25 Star
  • Less Gluten

Zupa groszkowa po florencku z boczkiem i ziemniakami

Woda, Groszek zielony, MLEKO spożywcze 2% tł., Ziemniaki, Marchew, Por, SELER korzeniowy, Boczek wędzony (zawiera SOJĘ), Pieprz czarny, Sól

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
817 kJ/195 kcal
Tłuszcz: 5,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g
Węglowodany: 27,4 g
w tym cukry: 7,3 g
Błonnik: 6,7 g
Białko: 10,0 g
Sól: 0,5 g

Alergeny

  • mleko
  • seler
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: