Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.28 Star

Zupa kalafiorowa z zacierką

Woda, Kalafior, Marchew, Śmietanka 18% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen), Por, Makaron zacierka (mąka PSZENNA makaronowa, woda, przyprawa kurkuma), Wywar warzywny (zawiera SELER), Koperek, Sól, Liść laurowy, Pieprz czarny, Ziele angielskie, Czosnek, Olej rzepakowy

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
420 kJ/100 kcal
Tłuszcz: 3,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,7 g
Węglowodany: 14,5 g
w tym cukry: 4,5 g
Błonnik: 3,6 g
Białko: 3,8 g
Sól: 1,2 g

Alergeny

  • gluten
  • mleko
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: