Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.47 Star

Zupa kalafiorowa z zacierkami

Woda, Kalafior, Marchew, Śmietanka 18% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen), Por, Makaron zacierka (mąka PSZENNA makaronowa, woda, przyprawa kurkuma), Wywar warzywny (zawiera SELER), Koperek, Sól, Olej rzepakowy, Czosnek, Liść laurowy, Pieprz czarny, Ziele angielskie

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
811 kJ/194 kcal
Tłuszcz: 6,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,3 g
Węglowodany: 28,0 g
w tym cukry: 8,6 g
Błonnik: 6,7 g
Białko: 7,3 g
Sól: 5,3 g

Alergeny

  • gluten
  • mleko
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: