Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.46 Star

Zupa kalafiorowa z zacierkami

Makaron zacierka (mąka PSZENNA makaronowa, woda, przyprawa kurkuma), Olej rzepakowy, Sól, Wywar warzywny (zawiera SELER), Kalafior, Koperek, Liść laurowy, Marchew, Pieprz czarny, Por, Śmietanka 18% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen), Ziele angielskie, Czosnek

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
816 kJ/195 kcal
Tłuszcz: 6,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,3 g
Węglowodany: 28,3 g
w tym cukry: 8,6 g
Błonnik: 6,8 g
Białko: 7,3 g
Sól: 2,7 g

Alergeny

  • gluten
  • mleko
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: