Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.24 Star
  • Less Gluten

Zupa kurkowa z podgrzybkami, ziemniakami i koperkiem

Woda, Ziemniaki, Grzyby kurki, Podgrzybki, ŚMIETANA 15% tł., Cebula biała, Marchew, Koperek, Szczypiorek, MASŁO 82% tł., Czosnek, Olej rzepakowy, Sól

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
859 kJ/205 kcal
Tłuszcz: 10,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,7 g
Węglowodany: 28,2 g
w tym cukry: 3,7 g
Błonnik: 8,4 g
Białko: 5,7 g
Sól: 0,1 g

Alergeny

  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: