Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.51 Star
  • Dairy Free
  • Vegan

Zupa miso z pieczarkami, tofu i makaronem sojowym

Makaron sojowy (skrobia kukurydziana, skrobia fasoli zielonej, skrobia grochowa, woda), Sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), Pieczarki, Imbir różowy marynowany, Grzyby shittake, Czosnek, Cebula biała, Boczniaki, Sambal oelek (czerwona papryka chili, sól, cukier, ocet), Olej rzepakowy, Pasta z tamaryndowca, Pasta miso (woda, SOJA, ryż, sól, alkohol z trzciny cukrowej), Olej sezamowy (olej SOJOWY, olej SEZAMOWY), Wywar warzywny (zawiera SELER), Tofu naturalne (woda, ziarno SOI, substancja wiążąca: siarczan wapnia), Szczypiorek, SEZAM biały, Sól, Pieprz czarny

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
619 kJ/148 kcal
Tłuszcz: 7,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Węglowodany: 13,2 g
w tym cukry: 1,8 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: 8,6 g
Sól: 2,2 g

Alergeny

  • gluten
  • seler
  • sezam
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: